Client: Ampleforth Abbey
Role: Project management | Interpretation design | Planning | Copywriting | Illustration | Audio | AV | Interactive | Build | Lighting | Print sourcing and management | Installation

amp---resource-table

Bivouac worked with Ampleforth Abbey to plan, design and project manage its new Visitor Centre. We took four run-down rooms and turned them into a bright and interesting Centre where there is plenty for all the family to enjoy.

We planned the themed rooms, working with the Abbey’s archivists, and designed the schemes for the different zones. We worked with our lovely contractors and associates to create interactives, panels, illustrated tactile interactives, a bespoke resource table, a 3D wall, full-height timelines, touch screens, audio stations and a film.

The Centre was opened to the public on the 16th July 2011. The project was brought in on time and to budget and is proving to be very popular with both the monastic community and visitors to Ampleforth.

Thanks to Leach Colour, Lynne Roebuck, Ay-Pe, the Workhaus, Joe Cutting, Russell Hollowood, Hilary Selvin and Fusion LX.

“The Abbey staff, monks and Abbot are all delighted with the results, and it has been very well received by the public. Our footfall through the Abbey and grounds has increased, and in particular it is encouraging visitors to explore and visit our Tea Room, Abbey Shop, Orchard and Cider Mill. Bivouac’s involvement has helped make the new Visitor Centre at Ampleforth a real success!” Ampleforth Abbey

AMP-PATCH

middle-room2

DSC_3236-adjusted

AMP-PANELS

AMP-CALL

Calligraphy interactive

AMP-BLUE-ROOM

AMP-table

Resource table with books and audio

evolution7

DSC_3265

Mouse Hunt trail. Mice are hiding around the visitor centre…

mounsehunt2

AMPfilm

Monks tell of their personal journey in a film

AMP-APPLES

Apple tree tactile interactive

amp---lectern

External orientation lectern

Save