Client: English Heritage
Role: Design management | Graphic interpretation | Print, production and installation

Bivouac has recently installed new interpretation in the newly conserved game larder in the grounds of Brodsworth Hall. The low cost scheme was designed to be subtle and non-invasive.

The game larder was in a poor state and has now been restored to its former glory under the trees in the gardens near the house. Game would have been hung from the metal rails in this small, octagonal wooden building. The louvred walls are lined with mesh to stop the flies getting in and it is raised from the ground to prevent vermin.

The interpretation is mounted around rails within the larder, and clipped around the wooden shelf, so no fixings go into the structure itself.

The right hand panel on the back wall was designed to look like part of the wall.

The right hand panel on the back wall was designed to look like part of the wall

The panel on the shelf is fixed using a clamping mechanism to avoid intrusive fixings

The panel on the shelf is fixed using a clamping mechanism to avoid intrusive fixings

A low cost A-frame allows additional interpretion to be removed when not needed

A low cost A-frame allows additional interpretion to be removed when not needed

Print and installation were by Leach.